logo Erfgoed Rijssen-Holten

Nieuws

Kuier'n door het hart van Holten

Dorpswandelingen:

De werkgroep Heemkunde van de Oudheidkamer Hoolt’n gaat binnenkort weer van start met de dorpswandelingen onder de naam ‘Kuier’n door het hart van Holten’. Onder begeleiding van een deskundige gids van de Oudheidkamer worden deelnemers aan deze wandeling meegenomen langs historische plekjes in hartje Holten.

De rondleiding door de Holtense dorpskern start vanaf de Oudheidkamer waarbij de gids eeuwenoude verhalen van ‘vrogger’ vertelt. Wie kent bijvoorbeeld het relaas van de vroegere Holtense burgemeester Galenkamp? Hij bouwde in 1906 aan de Dorpsstraat het eerste gemeentehuis van Holten, waarvan nu nog een gevelsteen te zien is bij de ingang van het gebouw. Helaas eindigde zijn Holtense loopbaan allesbehalve onomstreden. Deelnemers aan de tour zullen van de gids het complete verhaal horen en natuurlijk nog veel meer boeiende anekdotes over Holten en z’n Holtenaren.   

De afsluiting van de dorpswandeling is bij Cafe-IJssalon de Biester waar iedere deelnemer een heerlijk ijsje wordt aangeboden. De tour duurt zo’n anderhalf uur en vindt plaats in de mei-, zomer- en herfstvakantie op de volgende woensdagmiddagen vanaf 14.00 uur: 1 mei, 3, 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus, 11 september, 23 en 30 oktober.

 Prijs per persoon is € 5,- inclusief ijsje. Kinderen t/m lagere school €3,-. Pinnen is bij de Oudheidkamer niet mogelijk, gelieve met gepast geld te betalen. Via ohk.dorpsrondleiding@gmail.com kan men zich aanmelden voor deelname. Voor groepen, op een ander tijdstip buiten de midweekse rondleidingen, is reservering mogelijk in overleg via tel. 0548-363799.

Erfgoed Rijssen-Holten maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae