logo Erfgoed Rijssen-Holten

Uitleg Website

De website erfgoed Rijssen-Holten is eenplatform met een scala aan informatie en beeld en filmmateriaal. Om snel een indruk te krijgen wat u allemaal kunt vinden hebben we de volgende promotiefilm laten maken. 

 

Om snel de weg te vinden op de website hebben we onderstaande instructiefilmpje laten maken.

Instructie film gebruik website

 Erfgoed Rijssen-Holten is een initiatief van het Rijssens Museum en de oudheidkamer Hoolt’n. De plannen zijn ontstaan na de samenvoeging van de gemeenten Rijssen en Holten tot de nieuwe gemeente Rijssen-Holten.
De gemeente Rijssen-Holten hecht grote waarde aan deze samenwerking. Op deze manier wordt veel historisch materiaal over de gemeente toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Ook sluit dit aan bij de wens van de gemeente om eigen collecties en de openbare akten burgerlijke stand voor het publiek te ontsluiten. Daarom heeft de gemeente zich ook bij dit samenwerkingsverband aangesloten. De gemeente stelt  en zijn de openbare akten burgerlijke stand en persoonskaarten digitaal beschikbaar. De akten zijn niet alleen  gratis raadpleegbaar maar ook te downloaden.

Inmiddels is de website en de bijbehorende database zo ingericht dat ook andere verenigingen en organisaties die beschikken over digitaal Erfgoed hierop kunnen aansluiten. Op deze manier functioneert de website als platform waarop al het erfgoed binnen de gemeente voor een breed publiek beschikbaar komt.

 

Erfgoed Rijssen-Holten maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae