logo Erfgoed Rijssen-Holten Collectie Nagelhout

Deelnemers overzicht

Collectie Nagelhout

In 2000 heeft de voormalige Gemeente Holten een stichting in het leven geroepen die de gemeente adviseert over het beheer van de Nagelhoutcollectie. Deze collectie draagt de naam van de verzamelaar en schenker, de Holtense huisarts J.P.Nagelhout (1901-1975).
Volgens plan werd na het overlijden van zijn echtgenote Coba Nagelhout Klijzing (1902-1991), de verzameling van 70 schilderijen en drie beeldhouwwerken aan de voormalige gemeente Holten geschonken. Het echtpaar wilde hierdoor uitdrukking geven aan de verbondenheid met het dorp waarin ze met zoveel genoegen gewerkt en geleefd hadden.


De stichting ontplooit activiteiten om de collectie meer bekendheid bij het publiek te geven, zoals het initiëren van exposities, lezingen, rondleidingen en publicaties. De stichting bestaat uit afvaardigingen uit diverse disciplines van de gemeente Rijssen-Holten en de kunsthistorische wereld.


In het Kulturhus in Holten beschikt de stichting over een prachtige expositieruimte waar deze interessante kunstcollectie is te zien.

Afbeeldingen worden geladen

Erfgoed Rijssen-Holten maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae