logo Erfgoed Rijssen-Holten

Activiteiten

Stadswandelingen Rijssen

 

Dat Rijssen onlosmakelijk met de jute-industrie is verbonden, is (vrijwel) algemeen bekend. Maar wat weet u van het Hanzeverleden van de stad? En welke machtsstrijd zorgde ervoor dat Rijssen stadsrechten kreeg? Dit alles, en nog veel meer, passeert de revue tijdens de boeiende wandelingen door de geschiedenis van Rijssen die van 3 juni t/m 28 augustus a.s. worden georganiseerd.

Coronaproof

De stadswandelingen zijn geheel coronaproof, want een spiksplinternieuw geluidssysteem zorgt ervoor, dat alles veilig en ontspannen verloopt. De gids heeft een zender en de deelnemers krijgen een ontvanger en oortjes (zelf oortjes meenemen heeft de voorkeur). U  hoeft dus niets van het verhaal te missen, zelfs niet als u op gepaste ‘RIVM-afstand’ van elkaar staat.

Diverse wandelingen

U kunt kiezen uit diverse routes die elk een ander deel van de geschiedenis van Rijssen belichten.

  1. Centrumroute
  2. Bevrijdingsroute
  3. Textiel- en juteroute
  4. Route voor rolstoel- of scootmobielgebruikers

Klik op de gewenste route voor meer informatie over de wandeling en de geplande data.

De Schoolroute gaat in het voorjaar van 2022 weer van start. De scholen worden hier t.z.t. rechtstreeks voor uitgenodigd.

Start
Alle wandelingen starten bij Brasserie-Uit, Schild 4 in Rijssen, tenzij anders vermeld. Onder het genot van een kop koffie/thee wordt eerst een korte inleiding gehouden. Daarna start de wandeling.
Wanneer: Van 3 juni tot en met 28 augustus 2021: iedere dinsdag en donderdag. En op zaterdag 26 juni, 24 juli en 28 augustus
Waar: Verzamelen bij Brasserie UIT (Schild 4, Rijssen), tenzij anders vermeld
Hoe laat: start om 18.30 uur, zaterdag 14.00 uur
Kosten: € 7,50 per persoon, inclusief koffie en thee

Let op: indien u gezondheidsklachten heeft zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging verzoeken wij u vriendelijk (doch dringend!) om thuis te blijven.

Reserveren
Vooraf reserveren is noodzakelijk. Dit kan via het online-reserveringssysteem van het museum. De link naar het reserveringssysteem staat vermeld bij de diverse routes. Hier kunt u een datum kiezen en het aantal personen (max. 15) aangeven.

Uw reservering is tevens de akkoordverklaring dat deelnemers bekend zijn met de richtlijnen van het RIVM.

U ONTVANGT EEN BEVESTINGSMAIL VAN ONS. PAS DAN IS UW RESERVERING DEFINITIEF.

Vragen, opmerkingen of wensen kunt u per e-mail doorgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Datum

29 januari 2023

Erfgoed Rijssen-Holten maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae